Wednesday, September 30, 2009

My 7,665th day.

I'm at an age when my back goes out more than I do.
- Phyllis Diller


Nu är jag 21 (7 665 dagar)... värst var läskigt att skriva det... men jag har bestämt mig för att vara 20 fram till fredag då vi kommer ha en fest hemma hos oss. Igår var riktigt mysigt:

 

1) Tjejerna (ni borde veta vilka jag syftar på vid det här laget) bjöd mig på en trevlig och färglad kinesisk lunch och efter det fick jag låtsas ha socker craving för att kunna njuta av dessert med dem också! Det bästa med tjejerna och när vi umgås är hur vi reflekterar över allt nytt vi upplever. Det är klart vi inte alltid håller med varandra men det finns många saker som jag har upplevt men som inte gått och tänkt på förrän nån av dem nämner det. T ex. hur vår föreläsare i produktionsekonomin bär på för höga hängeseln och ibland inte ens har gylfen uppdragen... det la tjejerna märke till på direkten under första föreläsningen :p


2) Eftermiddagen höll jag mig till mina plans att täcka de nya avsnitten av House, Heroes och How I Met Your Mother. Det regnade som in i tusan så det fanns inget skönare att göra!


3) Julien är en kompis till Gwendal (riktigt skön snubbe) och han och alla roomies (Gwen, Sandrine, jag och Theresa) hade en riktigt trevlig och rolig middag ihop med mycket skratt och några Tequila Sunrises var. Gwendal är asduktig på att göra såna - han får glasen att verkligen se ut som en soluppgång.


FEST!



Födelsedagsfesten på fredag kommer ha tema Sverige. Detta innebär att Sandrine vill klä ut sig till Anni-Frid (ABBA), Elin och Ullis funderar på Pippi, Porya har en Zlatan tröja, och jag saknar inspiration... idé någon? Jag har fixat en spellista med flera timmars svensk musik som jag hoppas störa andra med i några timmar och idag tänkte jag fixa lite gula och blåa färger till hemmet. 
Vad mer behövs för en riktig svensk fest?


Det var ändå rätt sjukt igår när jag försökte driva med Gwendal och Julien att ALLT i livet var svenskt och att svenskar var bäst på allt. Det började med att Gwen drog fram sina vodka flaska (för att visa att han redan var redo för fredagen!) som naturligtvis var Absolut. Jag påpekade det då. Sedan skulle han och Julien jobba lite ihop så de satte sig ner och Skypade med deras kollega. "Jaha, jag visste inte det var svenskt." Julien skrattar lite och några minuter senare tar han en break och går in på The Pirate Bay för att se om det finns något att ladda ner. "Va, är det också svenskt?!"

Sandrine håller på att laga middagen men vill ha lite musik i bakgrunden och hennes favoritband råkar vara The Cardigans, så hon sätter på det. Nu blir Julien upprörd, "Hur fan kan The Cardigans också vara svenskt!" Nu går han runt och grubblar på det och senare sätter vi oss ner vid bordet för att käka middag och han drar något i stil med, "Ja, jag antar att jag sitter vid ett svenskt bord också..." men denna gång får han le då Sandrine påpekar, "Nej nej, bordet har vi fått från en vän!". Glädjen varade dock inte länge förrän Gwendal flikar in, "... som köpte den från IKEA..."

4 comments:

  1. Hej, ni måste väl ha strömming på bordet helst "sur" Elin blir inte sur tror jag!

    ReplyDelete
  2. Är inte Chockladbollar (vädigt politiskt korrekt av mig..) svenskt? Det borde du bjuda på, så gott ju! Hoppas du får en rolig fest! Kram Frida

    ReplyDelete
  3. Det har ju rätt i! Jag lär hinna göra nåra på fredag =) vilken bra idé Frida. Man får nog akta sig att man inte delar med sig ursprungsnamnet under festen dock :p kan ge folk fel bild av sverige...

    ReplyDelete