Wednesday, October 7, 2009

Québec & Japan!

A quitter never wins, and a winner never quits.
- Anonymous


Gwendal stormade in i lägenheten igår skrikande, "J'ai gagné la concours!"
Och visst hade han vunnit en tävling och inte vilken liten tävling som helst.
Tävlingen var Digital Creators' Competition som är en världsomfattande animeringstävling som arrangeras av animeringens storkmakt - Japan! Varje land kronar sin egen vinnare och Gwendal blev Québecs vinnare. Nu ska han iväg till Japan och ta emot pris, delta i konferenser, och bland annat få träffa Japans mest kända animatörer!


Mitt uppdrag är att hjälpa honom förbereda en "Acceptance Speech" och ge honom några engelska lektioner (som han är i grovt behov av) innan han åker.

Jag tänkte ni kunde ju spana in videon som gav honom vinsten:


3 comments:

  1. hälsa att det där va jäkligt coolt! SJukt bra jobbat! RIKTIGT impad, men jag vill gärna som en någon oanalytisk teknolog förstå filmen mer...lite reflektioner?

    ReplyDelete
  2. javet! visst var den bra! min tolkning var att aborginerna jagades ur sina hem av de invandrade och moderniserade européer. Penga-konceptet fanns inte heller innan och jag det är därför han reagerar som att han aldrig hade sett en mynt förut. Men utöver det vet jag inte, varför han är vid sjön och vad det är som händer på slutet... ifs kanske han är vid sjön för att de invandrade kom därifrån :p tankar sj?

    ReplyDelete
  3. åh älskar folk som kan förklara konst för mig! TACK och hejja med bloggen, jag följer den som en slav ;)

    ReplyDelete